<br>DON VIONA <br> " Fight For Freedom ": GENT - Burgemeester Termont valt SP.a voorzitter aan over zigeuners oplossing. " Mijn denken zal zich nooit onderwerpen,noch aan dogma,noch aan een partij,noch aan een belang,noch aan een voordeel,maar uitsluitend aan de feiten zelf,want zich onderwerpen betekent, het einde van alle denken "
" Bloggers are the hackers of the corrupted main stream mediocratic monopoly. Our mission is truth, our numbers are many, and we are taking back the control of the public mind. Liberating it from those whom peddle complacency, conformity, and ignorance. This is our mission and not one of us can do it alone. Join us! "18 juli 2014

GENT - Burgemeester Termont valt SP.a voorzitter aan over zigeuners oplossing.

Termont keihard voor Tobback: "Burgemeester Landen pak je keihard aan. Punt"
GENT - Gents sp.a-burgemeester Daniël Termont heeft vanmorgen in 'De Ochtend' op Radio 1 zijn verontwaardiging geuit over de actie van Landens burgemeester Gino Debroux. Die probeerde eerder deze week een groep zigeuners van een bedrijven-terrein te verdrijven met luide muziek en oogstte daarmee een storm van protest. Volgens Termont reageerde sp.a-voorzitter Tobback niet streng genoeg. "Zoiets pak je keihard aan. Punt", aldus Termont. "Van mij zou de Landense burgemeester meteen een GAS-boete gekregen hebben wegens overlast, omdat hij te veel lawaai maakte", grapte Termont op Radio 1. "Maar alle gekheid op een stokje: de actie was natuurlijk absoluut geen goed idee." Gent wordt geregeld geconfronteerd met zigeuners. Volgens Termont was dat ook gisteren nog het geval. Maar het probleem kan in de meeste gevallen opgelost worden door te onderhandelen, meent hij. "Uitzonderlijk heb je te maken met families die niet voor rede vatbaar zijn", klinkt het. "Dan ga je in kortgeding naar de rechter en heb je binnen 24 uur een uitspraak. De families krijgen dan een dwangsom opgelegd en zo is het probleem telkens opgelost. Je hoeft daarvoor geen megaboxen uit te halen." Ook sp.a-voorzitter Bruno Tobback moest het ontgelden na de drieste maatregel in Landen; volgens velen reageerde hij veel te laat en veel te mak. Termont deelt die mening. "Als voorzitter heeft hij ongetwijfeld de kool en de geit willen sparen", zei hij. "Hij heeft recht op zijn eigen standpunt, maar ik zou toch strenger gereageerd hebben. Ik vind dat we aan onze collega moeten zeggen dat dit geen manier is om een gemeente te besturen. Zo ga je niet met mensen om. Dat doe je niet." In februari deed Daniël Termont zelf nog een oproep tot maatregelen in een open brief. Intussen moet hij vaststellen dat er nog niets gebeurd is, "buiten veel brieven, veel woorden en veel conferenties" over het onderwerp. Volgens Termont zijn de Oost-Europese lidstaten niet bereid mee te werken in een Europese context. "Veel regio's die zelf problemen hebben met Roma en andere bevolkingsgroepen, sturen die mensen eerder weg naar het westen dan ze te helpen", stelt hij vast.  Doordat de arbeidsmarkt is opengesteld voor Roemenen en Bulgaren, komen er volgens Termont nu nog meer Oost- Europeanen naar ons land. "Ik heb voormalig voorzitter van de Europese Commissie Barroso meermaals voorgesteld te vragen of de Oost-Europese landen bereid zijn een soort vereveningsfonds te maken." De Gentse burgemeester stelde voor het geld dat naar die landen gaat, specifiek om die groepen te ondersteunen, te verminderen per aantal mensen die weggaan uit dat land. "Want nu betalen wij eigenlijk twee keer voor hen", zei hij. "Eerst betalen we via belastinggeld dat naar die landen gaat om die bevolkings groepen te ondersteunen, om er scholen en huizen voor hen te bouwen. Maar men doet dat niet en stuurt die mensen weg, waardoor ze bij ons komen en wij nog eens met ons belastinggeld moeten investeren om hen op te vangen." 


Reactie: Denkt Termont nu feitelijk dat hij met zijn opvatting gelijk heeft , een bevraging leert iets anders , de meerderheid van de bevolking is deze mensen liever kwijt dan rijk , niet alleen hier maar ook in hun thuisland worden zij verdreven , daar moet toch een reden voor zijn. 
Niemand heeft tot nader order het recht de grond en eigendommen van anderen zonder toestemming te bezetten , dit is wat gebeurd en daar is maar één oplossing voor  " ontruimen  ". En als het niet met praten lukt is met muziek nog een zachte oplossing , er zijn er andere .  Graag had ik van de "heilige " Termont de uitleg gekregen waarom deze " sukkelaars " die met auto's en caravans rijden die een klein kapitaal  ( 50.000 -75.000  Euro )  kosten niet op betalende campings gaan staan ,want blijkbaar is geld geen probleem , al stellen velen zich de vraag waar het vandaan komt.

Don Viona

Labels: , , , , , , , ,

4 Comments:

Anonymous Leonard D.V , Olmen. said...

Een toffe burgemeester daar in Landen.... een mooie ludieke actie die resultaat geeft..... diegenen die daar over zagen nodig deze mensen dan in jullie eigen tuin uit... dan is er geen probleem.... dikke pluim voor de burgemeester van Landen.
En dat die clown uit Gent naar zijn eigen stad kijkt.

18/7/14 12:15  
Anonymous Serge J. Turnhout said...

Wie de wet overtreed zal gestraft worden.Die Gentse burgemeester denkt maar aan een ding.Zoveel mogelijk in de pers komen.De burgemeester van Landen heeft gelijk.Wie niet horen wil moet voelen. . Ik raad die zigeuners aan om volgende keer naar Gent af te zakken. . Daar zijn ze blijkbaar welkom.

18/7/14 12:17  
Anonymous een Gentenaar said...

Door mensen als Termont gaat België failliet.

18/7/14 12:18  
Anonymous Ben C. Leuven said...

Of wil Termont voorzitter worden van de SP.A, vandaar al dat commentaar geven.

18/7/14 12:20  

Een reactie plaatsen

<< Home