<br>DON VIONA <br> " Fight For Freedom ": GENT - Dit jaar bijna man doodgeslagen op Gentse Feesten. " Mijn denken zal zich nooit onderwerpen,noch aan dogma,noch aan een partij,noch aan een belang,noch aan een voordeel,maar uitsluitend aan de feiten zelf,want zich onderwerpen betekent, het einde van alle denken "
" Bloggers are the hackers of the corrupted main stream mediocratic monopoly. Our mission is truth, our numbers are many, and we are taking back the control of the public mind. Liberating it from those whom peddle complacency, conformity, and ignorance. This is our mission and not one of us can do it alone. Join us! "21 juli 2014

GENT - Dit jaar bijna man doodgeslagen op Gentse Feesten.

Man kritiek na vechtpartij op Gentse Feesten. 
De Gentse lokale politie is tijdens de Gentse Feesten afgelopen nacht tussen moeten komen bij 12 vechtpartijen. "Bij een van de feiten is een man zwaargewond geraakt. Vijf verdachten werden opgepakt", zegt politiewoordvoerder Manuel Gonzalez. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het zieken- huis gebracht en verkeert nog altijd in levensgevaar. De derde dag en nacht van de Gentse Feesten lokte 160.000 bezoekers naar Gent. Er werden 12 vechtpartijen gemeld en 16 personen werden gerechtelijk aangehouden. Bij een vechtpartij op straat in de Hoogpoort rond 4 uur raakte één man zwaargewond. Hij liep een hoofdwonde op bij een schermutseling en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Uiteindelijk werden zeven mensen opgepakt voor verhoor, en niet vijf zoals eerder gemeld. De politie en de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen onderzoeken de feiten. "Er werden zeven personen opgepakt en verhoord. Een van hen verklaarde dat hij een slag had gegeven aan het slachtoffer, waardoor die levensgevaarlijk gewond raakte. De man wordt deze namiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Gent", zegt parketwoordvoerster Annemie Serlippens. Het is nog niet duidelijk of de verwondingen veroorzaakt werden door de slag of doordat het slachtoffer een slechte val maakte. De discussie voorafgaand aan de schermutseling draaide rond een meisje. De verdachte is een 20-jarige Gentenaar en het slachtoffer is een 24-jarige man uit Leuven, zegt politiewoordvoerder Gonzalez. 
"Tot 4 uur was het redelijk rustig op de Feesten. Daarna werd de sfeer grimmiger. Bij een andere vechtpartij liep één agent ook een gebroken hand op. Een wildplasser, die betrapt werd terwijl hij zijn behoefte deed tegen een mobiel toilet dat al dicht was, werd agressief nadat hij eerst een valse naam had opgegeven." Die 25-jarige Gentenaar werd rechtstreeks gedagvaard om voor de correctionele rechtbank te verschijnen. 

Reactie: Ja , de Gentse Feesten gaan op deze wijze zeker een goede naam krijgen , vorig jaar een moord en nu dit en als we dan zien hoeveel politie controle er toch gebeurd op wildplassers en foutparkeerders wordt duidelijk waarom er meer geweld is . 
Hoe zielig de politie bezig is blijkt uit het voorbeeld van die wildplasser , je vind dan een toilet maar dat is afgesloten , en dan ?  in je broek plassen ?. Nee , op zult een moment hebt u
 " je vriend de politie " echt niet nodig , zeker niet als hij dan nog van alles van u wil weten.

Don Viona

UPDATE :  De 20-jarige man die verklaarde dat hij een slag had gegeven aan het slachtoffer, werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter, maar niet aangehouden. De man is vrij onder strikte voorwaarden.

Labels: , , , , , , , ,

4 Comments:

Anonymous Guido T. Evergem said...

De Gentse zuipfeesten hebben al langer een slechte reputatie! Mij zul je er nooit zien .

21/7/14 21:40  
Anonymous Pierre C. Lokeren said...

Gisteren eens naar de feesten geweest wat voor crapuul daar rondloopt, en maak ze nog wa zat en je krijgt gegarandeerd problemen.

21/7/14 21:43  
Anonymous Willem F. Gent said...

Ben jaren naar de Gentse Feesten gegaan maar sinds 3 jaar niet meer. Het plezierige, ontspannende, originele is weg en dit door commerciële ingevingen en de nieuwe jeugd. Die denken dat ze alles kunnen en mogen.

21/7/14 21:45  
Anonymous Michel D. Gentbrugge said...

Iemand bijna doodslaan is toch geen reden om iemand vasttehouden nietwaar...en dan is men verwonderd dat het geweld steeds meer toeneemt.

22/7/14 19:52  

Een reactie plaatsen

<< Home