<br>DON VIONA <br> " Fight For Freedom ": GENT - Gentse Feesten vuurwerk opgedragen aan vermoorde Aurore Ruyffelaere. " Mijn denken zal zich nooit onderwerpen,noch aan dogma,noch aan een partij,noch aan een belang,noch aan een voordeel,maar uitsluitend aan de feiten zelf,want zich onderwerpen betekent, het einde van alle denken "
" Bloggers are the hackers of the corrupted main stream mediocratic monopoly. Our mission is truth, our numbers are many, and we are taking back the control of the public mind. Liberating it from those whom peddle complacency, conformity, and ignorance. This is our mission and not one of us can do it alone. Join us! "20 juli 2014

GENT - Gentse Feesten vuurwerk opgedragen aan vermoorde Aurore Ruyffelaere.

Vuurwerk Gentse Feesten opgedragen aan de vermoorde Aurore in 2013. 
GENT - Het vuurwerkspektakel aan Portus Ganda tijdens de Gentse Feesten wordt dit jaar opgedragen aan Aurore Ruyffelaere. Dat maakte Feestenburgemeester Christophe Peeters vanmiddag bekend. De 29-jarige vrouw uit De Pinte werd vorig jaar vermoord teruggevonden na een bezoek aan de Gentse Feesten. Het lichaam van de vermiste Aurore Ruyffelaere werd op de laatste dag van de vorige Gentse Feesten aangetroffen in de koffer van een 29-jarige man van Russische afkomst. Hij ontkende eerst dat hij de vrouw om het leven had gebracht, maar legde later bekentenissen af en pleegde zelfmoord in zijn cel. 
Het vuurwerk, dat zondag om 23 uur start aan Portus Ganda, wordt opgedragen aan Aurore Ruyffelaere. Het spektakel wordt opgeluisterd door muziek van de Gentse singer-songwriter Sioen. "We doen een oproep aan alle toeschouwers om het vuurwerk te filmen en hun beelden te sturen via wetransfer.com naar vuurwerkgentsefeesten@gmail.com. Er wordt een grote montage gemaakt en de muziek tijdens het vuurwerk zal ook beschikbaar zijn op iTunes", zegt Frederik Sioen. De eerste volle dag van de Gentse Feesten lokte zaterdag 130.000 feestvierders, zegt Feestenburgemeester Peeters. "Voor de Gentse Feesten Parade hebben we 32.000 bezoekers geteld. Uit respect voor de mensen die gisteren in de hitte langs het parcours stonden, moet de kwaliteit van die parade echt omhoog. Het was niet echt fantastisch en het moet absoluut veel beter. We zullen de Parade grondig bekijken binnen een evaluatie van de Feesten." De eerste prijs van de jury was voor 3dekkersproducties, die een bedrag van 739 euro winnen. De publieksprijs van 1.000 euro ging naar vzw Circusplaneet.

Reactie: Een Gents vuurwerk met meer dan wat doelloos geknal dit jaar , het heeft voorwaar een doel gekregen. Op deze wijze terugdenken aan  Aurore is mooi , maar spijtig genoeg te laat , toen had men meer en betere controles moeten doen . Eén troost misschien, ook de dader zal niet verder van het leven moeten genieten want zelfs daar had hij niet de moed toe en maakte er dus een einde aan. Hopelijk heeft men de ouders om toestemming gevraagd want ik kan mij voorstellen dat op deze wijze alle wonden terug opengaan.

 Don Viona

Labels: , , , , , , , ,

3 Comments:

Anonymous Dieter L. De Pinte said...

Hij kon er enorm moeilijk mee om dat hij zoiets gruwelijks gedaan had was de uitleg toen van zijn advocaat.

20/7/14 20:40  
Anonymous Claudia D.Z , Gent said...

Ik weet niet of nu precies al deze feestvreugde de omgeving of het moment is om dergelijke misdaad te herdenken.

20/7/14 20:42  
Anonymous Mark T. Wondelgem said...

Wanneer gaat men zich de vraag stellen waarom er toen niet meer toezicht was op verlaten plaatsen ??

20/7/14 20:44  

Een reactie plaatsen

<< Home