<br>DON VIONA <br> " Fight For Freedom ": GEWELD - Betoging tegen Joden door Palestijnen loopt in Brussel compleet uit de hand. " Mijn denken zal zich nooit onderwerpen,noch aan dogma,noch aan een partij,noch aan een belang,noch aan een voordeel,maar uitsluitend aan de feiten zelf,want zich onderwerpen betekent, het einde van alle denken "
" Bloggers are the hackers of the corrupted main stream mediocratic monopoly. Our mission is truth, our numbers are many, and we are taking back the control of the public mind. Liberating it from those whom peddle complacency, conformity, and ignorance. This is our mission and not one of us can do it alone. Join us! "20 juli 2014

GEWELD - Betoging tegen Joden door Palestijnen loopt in Brussel compleet uit de hand.

Betoging tegen Gaza-oorlog loopt uit de hand.
BRUSSEL - De betoging tegen het Israëlisch offensief in de Gaza-strook die zaterdagnamiddag door het centrum van Brussel trok, telde uiteindelijk meer dan 5.000 deelnemers. Volgens de politie ging het om ongeveer 5.200 mensen, de organisatoren zelf houden het op het dubbele. 
De manifestatie verliep grotendeels in alle rust en waardigheid maar op het einde vonden jongeren het nodig om keet te schoppen.
Een Israëlische en een Amerikaanse vlag werden in brand gestoken. Er werden leuzen geroepen als "dood aan de joden". De jongeren liepen over auto's en autoruiten werden ingeslagen. De organisatoren probeerden tevergeefs de relschoppers tegen te houden. De manifestatie was rustig verlopen. De overgrote meerderheid betoogde waardig "Rellen zijn verantwoordelijkheid van Brusselse burgemeester" De rellen die hebben plaatsgevonden in de marge van de betoging zijn volledig de verantwoordelijkheid van de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur. Dat zegt Joël Rubinfeld, voorzitter van de Ligue Belge contre l'Antisémitisme (LBCA). "Wij hebben vier maal met burgemeester Mayeur contact gehad", zegt de LBCA-voorzitter. "Twee maal per telefoon, twee maal per mail. Telkens hebben wij er hem op gewezen dat het gevaar bestond dat een dergelijke betoging uit de hand kon lopen en aanleiding kon geven tot incidenten gericht tegen Joden. De burgemeester heeft nooit een duidelijk standpunt willen innemen, net zoals hij niet heeft willen kiezen om deze betoging toe te laten of te verbieden. Wat er deze namiddag gebeurd is, is dan ook volledig zijn verantwoordelijkheid." "De stad Brussel had de rechtstaat moeten doen respecteren en ze verbieden. Ze heeft dat niet willen doen en het gevolg is dat er vernielingen zijn aangericht, dat er racistische leuzen zijn geschreeuwd, dat er opgeroepen is om Joden te doden en dat mensen fysiek zijn aangevallen. Enkele weken nadat er in het Joods Museum van Brussel nog vier mensen vermoord zijn, is dat meer dan zorgwekkend." Joodse en islamitische organisaties drukten eerder hun vrees al uit voor het escaleren van dergelijke betogingen, nadat eerder in Antwerpen ook al antisemitische en gewelddadige leuzen gebruikt werden. De betogers tonen hun solidariteit met de Palestijnen en schreeuwen hun protest uit tegen Israël. Ze veroordelen de aanhoudende bombardementen en het grondoffensief van het Israëlische leger in de Gazastrook. Ze willen dat er einde aan komt, niet alleen aan het geweld maar ook aan de Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden.

Reactie: Dergelijke betogingen zouden moeten verboden worden , buitenlandse groepen moeten hun probleem hier niet oplossen maar ter plaatse , hier is dus de burgemeester grondig in de fout gegaan , gaat hij nu ook de aangerichte schade vergoeden ? 
In dit conflict trek ik zeker geen partij , wanneer geloofs extremisten hun respectievelijke " goden " laten voorgaan in de strijd is praten toch zinloos. Overal ter wereld is er heibel met religie als leidraad. Misschien moet er een internationaal verbod komen op die barbaarse gewoonten die goden voorop stellen als reden voor slachtpartijen , onbegrijpelijk voor ons beschaafde mensen.

Don Viona

Labels: , , , , , , , , , , ,

6 Comments:

Anonymous XX . Beringen said...

Was toevallig in Brussel met familie uit het buitenland. Lopen we daar zo'n zootje ongeregeld tegen het lijf. Eentje vond het nodig om te beginnen schelden op mij omdat ik mijn haar altijd zeer kort heb. Heeft geprobeerd om me aan te vallen. Mis poes, de verkeerde jongen uitgekozen. Mijn militaire training van lang geleden heeft zijn werk gedaan... Blauwe oogjes en wat tanden minder en hij riep niks meer. Stuur ze maar naar Gaza, dat ze daar maar gaan protesteren.

20/7/14 12:04  
Anonymous Donald S. Brussel said...

Dat ze verdomme in gaza gaan protesteren en dingen vernielen in plaats van hier. Wat helpt dat nu als ze hier gaan protesteren?

20/7/14 12:05  
Anonymous Sjors F. Antwerpen said...

"Dit is een betoging van burgers, die zich verzetten tegen de agressie" . Die geloven dat toch zelf niet, zijn zelf een bende agressievelingen die "jongeren"!

20/7/14 12:06  
Anonymous Frank L. Gent said...

Een kleine groep zullen werkelijk mensen zijn die het voor Palestijnen opnemen, en vredig betogen. De andere grotere meerderheid zijn een groepje "jongeren" die maar een doel voor ogen hebben, en dat is zoveel mogelijk vernielen en volop keet schoppen. Als de heer Mayeur, burgemeester van Brussel, zijn verantwoordelijkheid zou nemen, dan zou hij dit kordaat moeten opruimen met een sterke politiemacht.

20/7/14 12:08  
Anonymous Ben C. Leuven said...

Wat in Gaza gebeurd kan niet , maar wat hier in Brussel en Antwerpen gebeurd ook niet.

20/7/14 12:09  
Anonymous Leon K. Westende said...

Moses , Mohammed en Jezus zijn de reden van deze slachtpartijen en dat al eeuwen lang. Stop deze verhaaltjes .

20/7/14 20:47  

Een reactie plaatsen

<< Home