<br>DON VIONA <br> " Fight For Freedom ": ONDERWIJS - Inschrijvingsgeld universiteiten moet omhoog zeggen universiteiten. " Mijn denken zal zich nooit onderwerpen,noch aan dogma,noch aan een partij,noch aan een belang,noch aan een voordeel,maar uitsluitend aan de feiten zelf,want zich onderwerpen betekent, het einde van alle denken "
" Bloggers are the hackers of the corrupted main stream mediocratic monopoly. Our mission is truth, our numbers are many, and we are taking back the control of the public mind. Liberating it from those whom peddle complacency, conformity, and ignorance. This is our mission and not one of us can do it alone. Join us! "26 juli 2014

ONDERWIJS - Inschrijvingsgeld universiteiten moet omhoog zeggen universiteiten.

‘Inschrijvingsgeld universiteiten moet omhoog, wie het moeilijk heeft moet lenen’.
Roger Blanpain, emeritus hoogleraar aan de KU Leuven, is voorstander van een substantiële verhoging van het inschrijvingsgeld aan de universiteit, bijvoorbeeld van 600 tot 1.500 euro per jaar. Hij reageert daarmee op het Vlaamse regeerakkoord waarin met name afgesproken is om de dotaties aan de universiteit te verlagen en de instellingen de mogelijkheid zouden krijgen om dit financieel verlies te compenseren met hogere inschrijvingsgelden. 'Universiteiten hebben meer geld nodig voor het behoorlijk betalen van voldoende academisch, wetenschappelijk en administratief personeel en voor het organiseren van wetenschappelijk onderzoek wat noodzakelijk is voor onze economische en sociale vooruitgang en de opvang van de vergrijzing van de bevolking. De overheid heeft evenwel de middelen niet om het universitair budget te verhogen', aldus Blanpain. Een verhoging van de inschrijvingsgelden is volgens Blanpain redelijk aangezien mensen met een universitair diploma later ook meer verdienen. Voor gegoede burgers stelt die verhoging geen probleem en is er geen enkele reden waarom de gemeenschap voor hen die kosten zou moeten dragen. Voor studenten uit minder gegoede families pleit hij voor de invoering van goedkope leningen die de student later terugbetaalt als hij aan de slag is en voldoende inkomen puurt uit zijn job. 'Ik spreek uit ervaring. Destijds, toen ik aan de KU Leuven rechten studeerde kreeg ik een beurs van de Universitaire Stichting van 20.000 Belgische frank jaarlijks, op voorwaarde dat ik ‘onderscheiding’ haalde. Eens aan de slag heb ik dit bedrag met maandelijkse betalingen terugbetaald, waardoor er ook meer middelen waren voor de financiële ondersteuning van een nieuwe generatie studenten', aldus Blanpain. 

Reactie: Dit lijkt mij de logica zelf , waarom moet de belasting betaler blijven geld ophoesten voor jongeren die in de toekomst veel geld willen verdienen en ondertussen er op los feesten  , erger nog wordt het als het om buitenlandse studenten gaat , daar zien we nooit iets van terug.

Don Viona

Labels: , , , , , , , , , , ,

3 Comments:

Anonymous Serge R. Aalst said...

Ja heel juist! Studenten betalen beter wat meer geld om goed te kunnen studeren dan aan Tomorrowland !!!!!

26/7/14 18:05  
Anonymous Marcus F. Leuven said...

Studenten, neem verantwoordelijkheid. Neem een lening, en betaal die later terug met uw loon. Het is een investering. Net zoals een andere. U investeert in uw kennis. Of gelooft u niet in uzelf? Dan is het wel erg gesteld. Als u een zaak start dan kan die nog falen. Maar als u nog niet in uw eigen gelooft, begin er dan gewoon niet aan.

26/7/14 18:08  
Anonymous de bolledozen Gent said...

we komen nu bijna niet toe ..feesten kost geld en met ons leefloon moeten we kijken wat we doen ...we wonen nu al met 4 op 1 kot om te delen ...

26/7/14 18:10  

Een reactie plaatsen

<< Home