<br>DON VIONA <br> " Fight For Freedom ": POLITIEK - SP.a partij-toppers durven ontslag Bruno Tobback niet vragen. " Mijn denken zal zich nooit onderwerpen,noch aan dogma,noch aan een partij,noch aan een belang,noch aan een voordeel,maar uitsluitend aan de feiten zelf,want zich onderwerpen betekent, het einde van alle denken "
" Bloggers are the hackers of the corrupted main stream mediocratic monopoly. Our mission is truth, our numbers are many, and we are taking back the control of the public mind. Liberating it from those whom peddle complacency, conformity, and ignorance. This is our mission and not one of us can do it alone. Join us! "25 juli 2014

POLITIEK - SP.a partij-toppers durven ontslag Bruno Tobback niet vragen.

Bruno Tobback blijft ook na lang partijbureau sp.a-baas.
Het partijbureau van sp.a heeft vanmiddag ruim drie uur samengezeten, met heel wat aandacht voor het incident met de woonwagenbewoners in Landen. Voorzitter Bruno Tobback kreeg er opnieuw de kritiek voorgeschoteld dat hij te laks is opgetreden tegen de eigen burgemeester, maar een vervroegde voorzitterswissel komt er ook dit keer niet. De pogingen van de Landense sp.a-burgemeester Gino Debroux om een groep woonwagenbewoners met luide muziek uit zijn gemeente te verjagen, zorgden onlangs voor nieuwe kritiek op Tobback. Een veertigtal partijtoppers - onder wie John Crombez, Freya Van den Bossche en Daniël Termont - hekelden zijn lauwe reactie op het incident. 
Met de komst van de nieuwe Vlaamse regering - waarop de socialisten traditioneel een partijbureau samenroepen - dook de kwestie opnieuw op. Tobback had immers beloofd het item te agenderen op het eerstvolgende partijbureau. De socialisten zaten dik drie uur samen, waarbij ruim werd terug gekomen op het incident met dj Jos. De hele film werd nog eens afgespeeld, waarbij verschillende aanwezigen opnieuw hun ongenoegen ventileerden over de aanpak van de voorzitter. Om zijn hoofd zou echter niemand gevraagd hebben. Tobback van zijn kant erkende naar verluidt dat hij harder had kunnen ingrijpen, maar vroeg toch ook begrip voor de moeilijke keuze tussen het veroordelen van een "onverdedigbare" actie en het afvallen van de eigen mensen. Dat dj Jos intussen de Gentse Feesten afsluit, zou volgens een ingewijde enkel al lachend nog aan bod gekomen zijn. Na afloop leek de kwestie toch wat bekoeld. De socialisten spraken af de lippen op mekaar te houden en het debat niet meer in de media te voeren. Links en rechts viel voorlopig enkel te horen dat "de focus moet zijn om regeringen te bekampen, niet mekaar". 

Reactie: Deze sfeer is nog erger dan " ratten die het zinkend schip verlaten " zelfs de moed om hun voorzitter die ze allen verantwoordelijk achten voor de ondergang van de SP.a wandelen te sturen hebben ze niet. Wie kan nog ooit vertrouwen hebben in mensen die gisteren de droeve werkelijkheid zagen en vandaag alles prachtig vinden zonder dat er iets is veranderd . Wie  doet nog mee ?

Don Viona

Labels: , , , , , , , , ,

5 Comments:

Anonymous Ludo G. Gent said...Ze mogen er Termont ook op wijzen dat hij ging opstappen als N-VA in de regering zou komen .Maar ja da zal niet gebeuren he , want ze geloven hun eigen leugens .

25/7/14 20:22  
Anonymous Fernand H. Leuven said...

papa zal wat druk gezet hebben om sommigen op andere gedachten te brengen. wat moet je als vader met zo een zoontje ? erg hoor.

25/7/14 20:24  
Anonymous Jean V.M , Brugge said...

Prachtig,volgende verkiezingen onder de kiesdrempel. . Bey Bey Salon-Socialisten.

25/7/14 20:26  
Anonymous Guy V.H , Gent said...

Van Termont had ik niet anders verwacht , die draait met de wind mee , straks is de NVA nog een goei partij ook ,waar gaat hij anders geld halen nu nergens nog SP.a gevers zitten ? zelfs den dj Jos mag op zijn gentse feesten komen draaien.

25/7/14 21:19  
Anonymous Anoniem said...

Een grotere intellectuele oplichter dan Tobback bestaat er niet. Zijn air van onschendbaarheid is crimineel. Tobback waant zich presidentieel, zoals François Mitterand destijds. Echt waar: aan Tobback deugt niks, politiek gesproken.

8/8/14 20:15  

Een reactie plaatsen

<< Home