<br>DON VIONA <br> " Fight For Freedom ": VEILIGHEID - Wanneer in België recht op wapendracht voor zelfverdediging. " Mijn denken zal zich nooit onderwerpen,noch aan dogma,noch aan een partij,noch aan een belang,noch aan een voordeel,maar uitsluitend aan de feiten zelf,want zich onderwerpen betekent, het einde van alle denken "
" Bloggers are the hackers of the corrupted main stream mediocratic monopoly. Our mission is truth, our numbers are many, and we are taking back the control of the public mind. Liberating it from those whom peddle complacency, conformity, and ignorance. This is our mission and not one of us can do it alone. Join us! "28 juli 2014

VEILIGHEID - Wanneer in België recht op wapendracht voor zelfverdediging.

Rechter vernietigt wapenverbod in Washington (VS) . 
Na een jarenlange juridische strijd heeft een Amerikaanse federale rechter geoordeeld dat burgers in de hoofdstad Washington handvuurwapens in het openbaar mogen dragen. Een verbod daarop is ongrondwettig. Dat schrijft de Washington Post. De rechter baseerde zich voor zijn oordeel op recente vonnissen, die het fundamenteel recht van een burger op wapenbezit voor zelfverdediging bevestigen. In het licht daarvan is er "geen basis meer om te concluderen dat het verbod op wapendracht confom de grondwet is", zo citeert de krant de rechter. Verscheidene burgers en organisaties hadden het verbod aangevochten. Het is nog niet duidelijk of de rechtspraak onmiddellijk van kracht is of in afwachting van een beroep wordt opgeschort. 

Reactie: Waarom kan in Belgie niet wat in de VS wel kan , zijn wij niet genoeg westers misschien ? Dat men dit koppelt aan regels kan ik begrijpen , een blanco strafregister moet dan ook een voorwaarde zijn net als meerderjarigheid en een examen van bekwaamheid in het omgaan met vuurwapens.  
Ik  wil mij kunnen verdedigen tegen diegene die buiten de wet om toch wapens hebben en dragen en spijtig genoeg gebruiken tegen ons de ontwapende " brave" Belg.  Sorry , ik ben de "brave" beu maar wil het wel wettelijk geregeld zien .

Don Viona

Labels: , , , , ,

4 Comments:

Anonymous Serge N. Knokke said...

En als je u hier verdedigd met een tazer tegen een overvallen krijg je een zwaardere straf dan die overvaller.

28/7/14 18:50  
Anonymous Rudi G. Zoersel said...

En hier beschouwen ze een nagelknipper al als een verboden dodelijk wapen.

28/7/14 18:51  
Anonymous Roland D.W , Antwerpen said...

het zou in ieder geval het onveiligheidsgevoel wegnemen bij veel mensen.

28/7/14 20:45  
Anonymous Kurt Y. Anderlecht said...

waarom niet , wat je niet kan krijgen via legale weg koop je toch via illegale weg.

28/7/14 20:47  

Een reactie plaatsen

<< Home