<br>DON VIONA <br> " Fight For Freedom ": VERKEER - Meer dodelijke ongevallen s'nachts door slechte infrastructuur. " Mijn denken zal zich nooit onderwerpen,noch aan dogma,noch aan een partij,noch aan een belang,noch aan een voordeel,maar uitsluitend aan de feiten zelf,want zich onderwerpen betekent, het einde van alle denken "
" Bloggers are the hackers of the corrupted main stream mediocratic monopoly. Our mission is truth, our numbers are many, and we are taking back the control of the public mind. Liberating it from those whom peddle complacency, conformity, and ignorance. This is our mission and not one of us can do it alone. Join us! "26 juli 2014

VERKEER - Meer dodelijke ongevallen s'nachts door slechte infrastructuur.

's Nachts meer doden door slechte wegmarkering. 
Verkeersexperts trekken aan de alarmbel over een nieuwe piek van nachtelijke verkeersongevallen. Ze wijzen naar de combinatie van slechte wegmarkering en het doven van de verlichting 's nachts. Vorig jaar vielen acht doden en 35 zwaargewonden meer tijdens nachtelijke verkeersongevallen. Volgens het Belgisch Instituut voor Verkeers­veiligheid (BIVV) en mobi­liteitsorganisatie Touring ligt dat aan de combinatie van slechte wegmarkerin­gen en het 'lichtplan', waarbij de ver­lichting 's nachts op veel plaatsen gedoofd wordt. "De wegmarkering is daar eigenlijk niet op voorzien. Die is alleen getest bij een verlicht wegdek", zegt Koen Peeters (BIVV). Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) hoopt eind dit jaar klaar te zijn met een ver­nieuwing van de wegmar­kering. "We gebruiken daarvoor een nieuw soort kunststof. Die maakt de strepen op de weg beter zichtbaar en die zijn daar­door van veel verder te zien", zegt het AWV. 

Reactie: Te laat natuurlijk , de doden zijn een feit , eerst nadenken over de gevolgen en dan uitvoeren van het lichtplan had hier mensenlevens kunnen sparen. 
Maar daar liggen de beleidsverantwoordelijken niet van wakker. Als het kind dan toch een naam moet hebben zegt men wel dat overdreven snelheid de boosdoener is.... als "doekje voor het bloeden"  werkt die altijd.

Don Viona

Labels: , , , , , , , , , , ,

3 Comments:

Anonymous Erwin D.G , Deinze said...

wij betalen genoeg wegentaks. is dat niet voldoende om onze wegen deftig te onderhouden en wegmarkeringen te schilderen. veel wegen worden niet deftig hersteld ook er wordt rap wat opvulasfalt in het gat gegoten. dikke schande

26/7/14 20:21  
Anonymous Jean R. Harelbeke said...

Op een traject van 9 km snelweg ga ik 3 à 4 keer van onverlicht naar zonneklaar of omgekeerd . Bovendien de ene dag wel en de andere niet , zonder dat het weer hierin noodzakelijk een rol speelt . . Er is maar 1 oplossing ; het grootste " licht " ( Crevits ) afdanken . . Nu ze haar "licht" op onderwijs zal laten schijnen gaan volgende generaties ongetwijfeld een schitterende toekomst tegemoet .

26/7/14 20:22  
Anonymous Hans D. Turnhout said...

Ondertussen toch maar 8 mensenlevens meer verloren omwille van een besparing van 2 miljoen. En Crevits 2 jaar geleden maar beweren dat het doven van de lichten geen invloed zou hebben.

26/7/14 20:25  

Een reactie plaatsen

<< Home