<br>DON VIONA <br> " Fight For Freedom ": VERKEER - Proefproject rekeningrijden eindigd als grote flop. " Mijn denken zal zich nooit onderwerpen,noch aan dogma,noch aan een partij,noch aan een belang,noch aan een voordeel,maar uitsluitend aan de feiten zelf,want zich onderwerpen betekent, het einde van alle denken "
" Bloggers are the hackers of the corrupted main stream mediocratic monopoly. Our mission is truth, our numbers are many, and we are taking back the control of the public mind. Liberating it from those whom peddle complacency, conformity, and ignorance. This is our mission and not one of us can do it alone. Join us! "31 juli 2014

VERKEER - Proefproject rekeningrijden eindigd als grote flop.

Proefproject rekeningrijden met een sisser afgelopen. 
Na het testproject rekeningrijden blijken zes op de tien deelnemers tegen dit systeem van kilometer-heffing te zijn. Dat heeft het eind- rapport over dit verkeersproject in België aangetoond . Slechts een kwart van de bijna 1.200 deel- nemers blijkt na het project van twee maanden voorstander te zijn van rekeningrijden. 63 procent heeft na de test het project afgeschoten. Het verkeer daalde gemiddeld met 5,5 procent, in de stad nam het met 8 procent af. Maar nog teleur stellender: het verkeer in de spits zakte met slechts 2 procent. De gebruikers van het systeem beperkten hun aantal kilometers met 3,6 procent. Ook blijkt dat rekeningrijden zijn doel mist: het effect was het minst voelbaar op de autosnelwegen, dit zijn echter de plaatsen waar het meeste files staan. Op basis van deze gegevens moet de Vlaamse regering beslissen of het systeem van rekeningrijden wordt doorgevoerd of niet. 

Reactie: Over het afschaffen moet men zelfs niet nadenken , gewoon doen want het lost niets op . Eerder moet men een echt nadenken hoe men de files kan oplossen of verminderen. Meer bredere en betere wegen , vrachtwagens enkel in de daluren en dus zeker niet in de spitsuren , maar voor deze maatregelen is moed nodig .
In plaats van te luisteren naar die "groene" drukkingsgroepen moet met luisteren naar diegene die beseffen wat files ons echt kosten in geld en tijd. Mobiliteit is nog steeds de  motor van een moderne maatschappij.

Don Viona

Labels: , , , , , , , ,

4 Comments:

Anonymous Gino L. Ternat said...

Uit dit resultaat blijkt dat het rekeningrijden het doel van "geld opbrengen" heel duidelijk zal bereiken. Het zal dus wel ingevoerd worden ook.

31/7/14 12:20  
Anonymous Dennis D.L , Oostende said...

Rekening rijden om de files af te schaffen? Wat een idioot idee!. Ik zou zeggen ,gebruik het geld van de automobilist om wegen wij aan te leggen!. . Maar nee, het geld wordt weer voor andere zaken gebruikt. Wat heeft het fileprobleem ons de laatste 20 jaar aan geld en tijd gekost. Ik wil graag die rekening eens zien, en voorleggen aan de onbekwame bende van beroeps politiekers en nietsnutten. Geen visie of lange termijnvisie!

31/7/14 12:22  
Anonymous Herman D.L ; Kortrijk said...

De bijgevoegde foto zegt eigenlijk alles: 3 rijstroken van de 4 worden ingenomen door vrachtwagens. Als het nog erger wordt of bij regen worden ze alle 4 ingenomen door vrachtvervoer, wat de wetgever daar ook over te zeggen heeft: boetes bestaan wat dat betreft niet. En nu snel uitzoeken hoe men de automobilist toch meer kan doen betalen.

31/7/14 12:26  
Anonymous Dirk D.C , Mechelen said...Dit hadden wij (modale burgers) toch reeds lang op voorhand voorspelt? . Weer spijtig dat dit onderzoek weer handenvol geld gekost heeft.

31/7/14 12:28  

Een reactie plaatsen

<< Home